Du er altid meget velkommen til at komme forbi og du behøver ikke en aftale

 

Der er næsten altid nogle og træne - men vil du være sikker på at vi er her, så kom forbi på vores faste klubdage:

Onsdag fra kl. 17-21 samt lørdag fra kl. 10-16.

(vi er her langt oftere end ovennævnte angiver og specielt i ferierne er vi her næsten hver dag fra kl 10) 

Du kan også bruge kontaktformularen ved at klikke på e-mail ikonet lidt højere oppe, hvis du gerne vil lave en aftale på forhånd.

 

Vi viser gerne klubben frem - og giver en introduktion til hvad det vil sige at køre fjernstyret bil (det er nemlig noget anderledes og meget sjovere end blot at køre hjemme på vejen).

Tag endelig din egen bil med 

Vi har desuden forskellige RC-biler som du kan prøve at køre med.

De første par gange er det ganske gratis - herefter koster en gæstekørsel 50kr / gang (som også dækker forsikring)


I sommerhalvåret (fra 1/4 til 30/9) kører vi normalt på udendørsbanen, men det er også muligt at anvende indendørsbanerne (både buggy- samt racerbanen).


I vinterhalvåret kører vi normalt udelukkende på indendørsbanen.

Der findes en lang række forskellige fabrikater - de fleste klubber på Sjælland kører samme mærke (X-RAY) mens Jylland kører Schumacher og Serpent. Fordelen ved at køre samme mærke er til at få øje på - vi kan hjælpe hinanden og mangler man en reservedel, er det nemt at låne af hinanden. Men der er ingen tvang eller mærkesnobberi - det er helt frit hvad du vil køre med.

 

Vi bliver ofte spurgt hvad man skal starte med at købe - og hvorfor ikke bare starte med at købe en eller anden bil i nærmeste hobby forretning. 

Helt grundlæggende er der ikke noget i vejen med at købe f.eks. en 1:10 touringcar som plastikbil (eller hobbybil om man vil). Der findes en lang række tilbud med r2r (ready to run) biler som kommer komplet med fjernbetjening, batterier og lader. Man kan få sådan en komplet bil til omkring 1000kr - og det er fint. De kører hurtigt og man kan lære meget. 

Plastikbiler har ikke så meget, der kan justeres på, de kører med NiMH batterier (lavere spænding) - så de kommer aldrig til at kunne følge med en rigtig RC bil i et løb. Så vores råd - skulle man have lyst til at tage den et skridt op fra plastikbilen - er at finde en bil med 2-3 år på bagen. Her kan man sagtens finde en komplet bil med fjernbetjening til ca. 2500kr.

Derfor - har du lyst at køre mere end bare i en enkelt sommerferie - så tag en snak med os. Vi hjælper gerne med at finde en god brugt bil.

 

Generelt om de forskellige bilklasser

Kørsel med RC-biler er opdelt i klasser og vores baner er udlagt til biler i størrelsen 1:10 (buggybanen dog 1:18 men kan sagtens køres med 1:10):

Touringcar (4-hjuls trukket standardbil)

Den mest udbredte biltype indenfor RC sporten. Bilerne er i dag oftest opbygget i carbon og aluminium med avanceret hjulophæng og styregeometri. Du kan f.eks. google : xray t4 2020 for at se hvordan denne klasse ser ud.